Beställ gratis tygprover

Att ge Kärlek till sin nya soffa/säng

Det kan göra stor skillnad att ta hand om sin nya soffa eller fåtölj när det gäller livslängden och vilket skick soffan blir till. Det är oftast en enkel sak att dammsuga möbeln regelbundet. Det kan fastna damm, smuts och lösa fibrer från andra textilier såsom mysbyxor, plädar och kuddar. Dessa fibrer kan fastna i tyget och bilda s.k. noppor. Viktigt är att använda ett munstycke till dammsugaren som är avsett för möbler. Om man dammsuger endast med röret utan munstycke finns risk att tyget blir förstört. 

För att vårda sin soffa på bästa sätt bör man även puffa till sitt- och ryggdynorna regelbundet. Om tyget har vridit sig bör man försöka vrida det rätt. Om sittdynorna är vändbara bör man vända på dom regelbundet alternativt byta plats på dynorna. Ibland får man ta ut innerdynan och vända på den. 

Om man ska flytta sin möbel för att t.ex. dammsuga under, dra ej möbeln längs golvet utan försök få hjälp att lyfta den. Man vill vara rädd om både golv och soffbenen. 

Till vissa modeller av sängar och soffor är sängbenen monterade med muttrar. Tänk på att dessa muttrar kan behövas spännas åt efter en viss tid. Beroende på hur rörlig man är i sängen kan det uppstå glapp mellan mutter och beslag. Om man endast skruvar på benen kan dessa behövas spännas emellanåt etc.    

Det kan vara en bra idé att impregnera din nya soffa eller sänggavel innan du använder den. Impregnering finns till de flesta textilier. På så sätt skyddar du möbeln mot fläckar. Impregnering motverkar även att spilld vätska ej tränger in i tyget lika fort som det gör för en oimpregnerad soffa. Man hinner då torka upp vätskan med en ren trasa innan det sker. Impregnering bör ske med jämna mellanrum. Vid kemtvätt bör även impregneringen upprepas. För att bibehålla tygets ursprungsfärg bör man hålla soffan borta från solens UV-strålar, åtminstone vid de tidpunkter när solen står på som starkast. Med tiden kan tyget fälla och tappa sin färg.  

Noppor

Vi har valt tyger med omsorg för att slippa detta problem så långt det är möjligt. Dock uppstår någon gång problemet med att det bildas noppor på soffans tyg. Det mest vanliga är att nopporna uppkommer av andra material man tar med sig upp i soffan, ex.vis mysbyxor, plädar eller annat i soffan. Friktionen gör att lösa fibrer från dessa andra material kan fastna i soffans tyg och därefter bilda noppor. Ovan skötselråd är därför viktigt. Även hund- och katthår kan vara en bidragande orsak till detta. Noppor kan på ett enkelt sätt tas bort med noppmaskin eller manuell noppborttagare och försämrar inte tyget på något sätt. Noppor anser vi därför inte är en grund för reklamation.

Dunstoppning

Dun upplever många som lyxigt och extra bekvämt att ha som stoppning i sin soffa. Om man valt en dunstoppad soffa är det bra att veta att dunfjädrarna med tiden ofta förflyttar sig i dynorna. Man behöver därför alltid räkna med att man behöver puffa till eller aktivt knåda till sitt- och ryggdynorna regelbundet.  

Beställ gratis tygprover

Soffor&Sängar erbjuder gratis tygprover för att ni ska kunna fatta det bästa beslutet för ert inköp hos oss. 

Hör av er till oss om ni har några frågor. Eller fyll i formuläret för att få hemskickat era önskade tygprover. 

Vi hör sedan av oss till er och diskuterar era tankar kring tygval.

Euforia Grande Denver - Soffkampanj hos Soffor&Sängar i Malmö. Beställ din soffa idag.

20%!

Euforia med rabatt!

Just nu får du 20% rabatt på vår omåttligt populära soffa - Euforia. Dessutom lämnar vi även 20% rabatt på våra soffor i serierna Grande, Denver och Leeds Deluxe Howard samt kontinentalsängen Prince. Skynda att fynda din nya favoritsoffa eller varför inte passa på att investera i en skönare sömn?

Erbjudandet gäller för alla modeller, storlekar och alla tyger till sista september. Passa på att specialbeställa din drömsoffa och säng till ett fantastiskt pris!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder